EAT LUNDALAND

Samverkan för lokala mat- och dryckesproducenter

Detta var projektet Eat Lundaland

Med havet i väster breder Lundaland ut sig över fem kommungränser. Med den bördigaste jorden i Skåne betraktas området som Skånes kornbod. Projektet Eat Lundaland strävade efter att stärka, utveckla och lyfta lokal gastronomi och regional matkultur inom Lundaland.

Eat Lundaland var även en del av LocalEat ett internationellt samverkansprojektet mellan sex leaderområden från fyra europeiska länder som pågick mellan 2019 och 2023. Ett internationellt samarbete som förde oss närmre andra länder med liknande ambitioner. Det gav Eat Lundaland en unik möjlighet att utbyta ideér och erfarenheter i vår strävan mot ett mer hållbart lokalt matsystem.

Projektet Eat Lundaland är avslutat.

"Att gynna tillgång och efterfrågan
av lokala produkter."

Håll dig uppdaterad!

ANVÄNDBARA LÄNKAR

Checklista: Från idé till produkt

Läs mer

Bekanta dig med våra producenter

Edith är utbildad matkulturvetare specialiserad inom socialantropologi av mat, holistisk gastronomi och matkulturstrategi. Edith brinner för den komplexa relationen mellan maten, människorna och vår omgivning. Linda har jobbat med allt som har med mat att göra i snart tjugofem år. Hon är en erfaren kock, etnolog och matskribent specialiserad på mat och kommunikation. Att få möjligheten att arbeta med ett projekt som sträcker sig över fem kommungränser och som är en del av ett internationellt samarbete är en spännande utmaning för denna projektledarduo. 

 

“Vår förhoppning är att vi inom Eat-Lundaland tillsammans med alla härliga mat- och dryckesproducenter kan synliggöra matens betydelse, höja dess värde och öka tillgången på bra hållbar lokal mat till fler. Därmed skapar vi tillsammans en spännande gastronomisk region i framkant!”

 

– Edith & Linda

EDITH SALMINEN

Projektledare

LINDA DAHL

Projektledare

Följ Eat lundaland i sociala medier