Destination Lundaland

Utveckla Lundaland som besöksmål

Detta är Destination Lundaland

Destination Lundaland är ett treårigt leaderprojekt med syfte att kartlägga och synliggöra Lundaland som besöksmål. Vi vill helt enkelt hjälpa till att lyfta de besöksmål som finns runt om på landsbygden i området!

Projektet vänder sig till Lundalands aktörer och pågående och äldre leaderprojekt som verkar inom besöksnäringen. Det är föreningen Lundaland som tagit initiativ till projektet och det pågår från 2020-2023.

Fler kontakter

Knyt nya kontakter! Delta i nätverksmöten, workshops och seminarier för att träffa nya personer och organisationer och bredda ditt kontaktnät.

Gå med i nätverket för friluftsliv och naturupplevelser i Lundaland. 

Enklare att hitta

Hitta samarbetspartners nära dig genom att använda Lundalandkartan.

Råd och stöd

Vi anordnar workshops och seminarium med möjlighet att utbyta erfarenheter och få ny kunskap. Det är du som deltagare i projektet som bestämmer vilka utbildningar som behövs.

Kontakta oss

“Lundaland sträcker sig från Öresund i väster till Romeleåsen i öster. Från grannarna på Söderslätt i söder till MittSkåne i norr.”

Låter det intressant?

Besök Lundaland

Destinationsutveckling av Lundaland har pågått länge! Här hittar du broschyrer och guidematerial som visar lite av de pärlor du hittar i Lundaland.

UPPTÄCK LUNDALAND DU OCKSÅ!

Med sitt gnistrande innehåll, sprakande historia, rika kulturliv, fantastiska natur, levande landsbygd och vidsträckta vidder bjuder Lundaland på starka upplevelser och massor av goda minnen för livet.
Läs mer

PILGRIMSLEDEN LUND – ST. OLOF

På pilgrimsleden har människor vandrat i över 800 år. Att ge sig ut på leden är inte bara lärorikt utan det gör också väldigt gott för både kropp och själ.
Läs mer

TA EN RUNDTUR I FÅGELRIKET

I trakterna omkring Harlösa trivs fåglarna som fisken i vattnet. Hit kommer fågelskådare från hela Sverige. Naturen är fantastiskt och på sommaren finns konstuställningar och kyrkan är vacker och värd att stanna vid! Ta med dig sovsäck, matsäck och cykla ut till sjön för övernattning i skrymslet vid Krankesjön.
Läs mer

ÅK FLOTTE ELLER PADDLA KANOT PÅ KÄVLINGEÅN

Kävlingeån, eller Lundalands egen Mississippi, är den blåa led som slingrar sig genom natursköna områden i Lundaland. Kävlingeån sträcker sig från Vombsjön till mynningen i Lommabukten och är totalt 6 mil lång. Stäckan öppnar upp för en helgutflykt med övernattning vid något boende längst vägen eller under bar himmel.
Läs mer

Edith är utbildad matkulturvetare specialiserad inom socialantropologi av mat, holistisk gastronomi och matkulturstrategi. Edith brinner för den komplexa relationen mellan maten, människorna och vår omgivning. Linda har jobbat med allt som har med mat att göra i snart tjugofem år. Hon är en erfaren kock, etnolog och matskribent specialiserad på mat och kommunikation. Att få möjligheten att arbeta med ett projekt som sträcker sig över fem kommungränser och som är en del av ett internationellt samarbete är en spännande utmaning för denna projektledarduo. 

 

“Vår förhoppning är att vi inom Eat-Lundaland tillsammans med alla härliga mat- och dryckesproducenter kan synliggöra matens betydelse, höja dess värde och öka tillgången på bra hållbar lokal mat till fler. Därmed skapar vi tillsammans en spännande gastronomisk region i framkant!”

 

– Edith & Linda

EDITH SALMINEN

Projektledare

edith.salminen@lundaland.se

Tel: 072-838 15 63

 

LINDA DAHL

Projektledare

linda.dahl@lundaland.se

Tel: 070-734 41 36

Följ projektet i sociala medier